Periodontoloji
Sağlıklı diş eti açık pembe renkli, portakal kabuğu görünümlüdür ve dişi sıkıca sarar. Diş eti sağlığının kötü olması, çürüksüz, sağlam dişlerin bile kaybedilmesine neden olabilir.
Diş eti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklara periodontal hastalık denir. Dişlerin destek dokularında iltihap ya da periodontal hastalık bulunması, ileri aşamalarda çürüksüz dişlerin kaybına neden olabilir. Erişkinlerde diş kayıplarının %70′inden periodontal hastalıklar sorumludur. Periodontal tedavi diş hekimliğinde temel tedavidir ve erken müdahalede başarı şansı yüksektir.
Diş eti iltihabının ilk aşamasına ”gingivitis” denir. Gingivitis düzenli ağız bakımı ve diş taşı temizliği ile geri döndürülebilir. Diş etinin basit iltihabı ilerlerse ”periodontitis” denilen ve çene kemiğinin kaybına neden olan diş eti hastalığına neden olabilir.
Diş Eti Tedavi yöntemleri
Diş eti hastalıklarının erken safhadaki tedavisi önemlidir. Böylece doku yıkımı ileri boyutlara ulaşmadan tedavi edilmiş olur.
-Profesyonel Diştaşı Temizliği; Diş ve diş eti kenarında oluşan diştaşları ve zararlı dokular uzaklaştırılır. Ağızda sürekli diştaşı meydana geliyorsa düzenli olarak (6 ayda bir) diştaşı temizliği yapılması gerekir. Bu konuda daha fazla bilgi almak istiyorsanız Diş taşı temizliği sayfamızı inceleyebilirsiniz.
-Küretaj(Kök Yüzeyi Düzleştirme); Diş taşları ve zararlı dokular diş eti cebini ve kök yüzeyini kaplamışsa uygulanır. Diş kök yüzeyindeki diştaşları ve zararlı dokular küret veya lazerle uzaklaştırılır ve diş etinin kök yüzeyini sıkıca sarması sağlanır.
-Flap Operasyonu; Kök yüzeyindeki taşlar ve zararlı dokular küretajla yeterince uzaklaştırılamayacaksa o bölge cerrahi olarak açılır. Zararlı dokular ve gerekiyorsa diş etinin bir kısmı çıkartılır. Açılan bölgede kemik kaybı çok fazla ise işlem sırasında yapay kemik grefti veya hastadan alınan kemik dokuları konulabilir.
Yüksek Yenilikçi Teknoloji & Profesyonel Tedavi
Randevu alın veya 0352 336 13 13 numaralı telefondan bize ulaşın.