Diş Hekimi Eda Ermiş Yıldız Diş Kliniğine Hoşgeldiniz            English     Deutsch
İletişim

+90 (352) 336 13 13

Çalışma Saatleri

Pzt-Cts: 09:00–18:00 Pazar: Kapalı

Online Randevu Al

Mükemmel Gülüşün Bir Tık Ötede!

Diş Hekimi Eda Ermiş Yıldız Diş Kliniğine Hoşgeldiniz            English     Deutsch
İletişim

+90 (352) 336 13 13

Dental implant nedir?

Dental implant nedir?

Diş implantları, bir çenedeki tüm dişlerin kaybı da dahil olmak üzere bir veya daha fazla dişiniz eksik olduğunda en iyi uzun vadeli çözüm olarak ortaya çıkmıştır. “İmplant” terimi genellikle sistemin üç parçasından bahsetmek için kullanılır; implantın görünen üst parçası olan  kuron, vida ile kuron arasındaki bağ olan dayanak ( abutment );  ve kemiğe gömülü olan vida.  Tüm kuronları bir çenede tutmak için 4-8 vida yeterli olduğundan, gerekli vida sayısı normalde kuron sayısından daha azdır.  Dental implantlar genellikle  titanyumdan yapıldığı için vücut ile biyolojik uyum sağlar. Bu tedavi ile geleneksel köprü ve hareketli protezlere nazaran daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir sonuç alınmakta daha doğal bir görünüm elde edilmektedir. Hem diş eksikliklerinin yerini doldurduğu için hem de çene kemiği erimesini durdurduğu için önerilen başarılı bir tedavi seçeceğidir.

Dental implant  uygulama aşamalarına nasıl geçilir?

İmplant tedavisine başlanmadan önce hastanın genel durumunun ayrıntılı bir analizinin yapılması gerekir.  Dikkatli bir analiz, tüm implant-protez sürecinin en önemli yönü olan tedaviyi; hem doktorun hem de hastanın işbirliği içinde planlamasına yardımcı olacaktır.  Tedavi planı, öncelikle diş implantlarının ve kuronların sayısının belirlenmesini içerir.

Hastalar bizimle ilk iletişime geçtiklerinde muayene sonrası tedavi ,süreç ve maliyetle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olurlar. İmplant yaptırmaya karar verdiklerinde; kendileri için uygun olan en iyi tedavi hizmetini belli bir prosedür içerisinde alırlar.

İmplant  tedavisi için kimler uygundur?

Bir hastanın implant yaptırmaya uygun olup olmadığını birkaç faktör belirler ve aşağıdaki adımların atılması gerekir:

Diş muayenesi:  ağız boşluğunun genel durumu, çene kemiği yapısı, bruksizm veya diş eti hastalığı olup olmadığı belirlenir.  Çoğu zaman, herhangi bir diş implantı tedavisine başlamadan önce  diş taşı temizliği, varsa diş eti hastalıklarının tedavisi ve çürük lezyonlarının  giderilerek işlem öncesi  ağız hijyenini sağlamak gerekir.

3D Cone beam CT ( bilgisayarlı tomografi) analizi: Bir CBCT görüntüsü, hastanın diş implantları için yeterli çene kemiği varlığına sahip olduğunu gösteriyorsa, o zaman rahatlıkla implant uygulanabilir. Bununla birlikte, CBCT ye göre yeterli kemik yoksa, tedavi planının değiştirilmesi ve kemik grefti yapılması gerekir.  Bu da  daha ideal bir tedavi fakat ekstra maliyet demektir.

Whatsapp'tan iletişime geçin!!!